Före Onboarding kommer? Pre-boarding såklart!

15.10.2018


Har du en plan för hur du håller relationen levande när du och din kommande medarbetare skakat hand och skrivit på?


Företag lägger mycket krut på att attrahera rätt medarbetare och när avtalet är signerat så blir det radiotystnad. Men mycket kan hända från signerat kontrakt till jobbstart. Ofta är det runt nittio dagar till första arbetsdagen. Hur håller du relationen levande?

Att börja på en ny arbetsplats är alltid lite pirrigt. Genom Pre-boarding skapar du trygghet och håller den goda relationen uppe. Du kan även använda tiden till att börja introducera din kommande medarbetare innan första arbetsdagen. På så sätt bidrar du till att din kollega fortare kan sättas in i företaget, varumärket och på så sätt snabbare leverera utifrån sin potential.

Att anställa är extremt dyrt i både tid och pengar och det tar upp till sex månader för en chefs eller specialist-position att leverera utifrån sin fulla potential och ditt företag får sin ROI. Därför är det bra att lägga lite extra krut den första tiden!

Urvalet listar några tips för pre-boarding


- Sätt ihop nyckelpersoner för en lunch med er nya medarbetare

- Skicka ut välkomstfilm med kultur, värderingar och företaget generellt

- Skicka ut välkomstmail innan första dagen med generell information om hur ni arbetar, klädkod, tider osv

- Håll dialogen uppe- visa intresse, har kandidaten frågor?

- Bjuda in på möte/fika hos företaget med rundtur så hen får träffa kollegor    

- Skicka företagets vecko/nyhetsbrev så hen är "up to date" vid start


Vill du ha hjälp med strategi kring Pre-boarding och onboarding-processen?


Urvalet Executive är sedan 2001 branschens mest etablerade och nytänkande företag inom Talent Management, Chefsrekrytering & Executive search. Vi tar ett helhetsgrepp ditt företags Talent Management-strategi; dvs förmåga att attrahera, rekrytera, utveckla och engagera medarbetare. Genom vår specialistkunskap och vetenskapliga arbetsmetoder så säkerställer vi mesta möjliga kund- och affärsnytta. Vi arbetar idag i flera branscher men är specialiserade inom besöksnäringen - hotell, restaurang, turism med ett unikt nätverk av chefer och specialister.