Vad händer med silverkandidaterna?

15.10.2018


Hur tar ditt företag hand om kandidaterna som inte gick hela vägen denna gång?


49% av arbetssökande uppger att de sällan eller aldrig får återkoppling när deras ansökan inte längre är aktuell enligt en undersökning från TNG. Det är tråkiga siffror att läsa! Om silver-kandidaterna upplever en lika bra och rättvis process som den som den "vinnande" kandidaten lämnar dom som ambassadörer för ditt varumärke. Kanske till och med ny kund för din tjänst/produkt. Vem vet, kanske är det till och med din nästa kollega på plats i en mer passande roll!

Tänk att kunder är kandidater och kandidater är kunder. Man vet aldrig när personen/affären dyker upp igen, se till att ta vara på chansen att göra avtryck!

Urvalet listar några tips för att hantera silver-kandidater


Ta dig tid

Sätt av tid ordentligt med tid för att faktiskt tacka nej och återkoppla varför det inte gick hela vägen

Kommunikation

Fråga om ni kan få spara CV/Personligt brev för eventuellt kommande tjänster och nyhetsbrev

För framtiden

Visa vart man själv kan hålla sig uppdaterad på kommande lediga tjänster

Boosta! 

Berätta tydligt vad du uppskattade med personen


Behöver du hjälp? Urvalet kan tillsammans med ditt företag ta fram strategi kring din kandidatprocess. Hör av dig!


Urvalet Executive är sedan 2001 branschens mest etablerade och nytänkande företag inom Talent Management, Chefsrekrytering & Executive search. Vi tar ett helhetsgrepp ditt företags Talent Management-strategi; dvs förmåga att attrahera, rekrytera, utveckla och engagera medarbetare. Genom vår specialistkunskap och vetenskapliga arbetsmetoder så säkerställer vi mesta möjliga kund- och affärsnytta. Vi arbetar idag i flera branscher men är specialiserade inom besöksnäringen - hotell, restaurang, turism med ett unikt nätverk av chefer och specialister.